lauantai 25. joulukuuta 2010

Luumu täytekakku

Joulun luumukakku



4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl piparminttukaramellirouhetta (Marianne)
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 banaani

täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ purkkia luumuhilloa (torttutäytettä)

kostutukseen:
omenamehua

koristeluun:
säilykekirsikoita
(tai esim. suklaarusinoita, suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä, suklaa "kahvinpapu" makeisia tms...)

Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja soseutettu banaani. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina pyöreään irtopohja vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku 3:een osaan. Kostuta levyt omenamehulla (n.1½dl).
Vaahdota kerma ja lisää loput täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä väleihin ja loput kakun päälle ja laidoille. Koristele kirsikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti