maanantai 6. joulukuuta 2010

Kinkkupiirakka

Munaton ja maidoton kinkkupiirakka



Pohja:
150 g sinistä Keiju margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2/3tl suolaa
3 rkl vettä

-> Nypi pohjan ainekset keskenään ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa foliolla peitettynä, 200 asteessa 15 minuuttia.
[Kuvassa silikoni- laitainen irtopohjavuoka, jonka alusta on lasia (ei tarvitse voidella). Piirakkavuoka on ostettu joskus Siwasta tai Euro Marketista.]

(Alla olevassa kuvassa on esipaistettu piirakkapohja)

Täyte:
400g sipulia
1 paprika
150 g kinkkua
pippuria
persiljaa

Päälle:
2dl kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Leiko sipulit renkaiksi ja kuullota 1rkl sinisen Keiju margariinin kanssa. Kuutioi paprika ja pehmennä paprika- paloja paistinpannulla sipuleiden jälkeen 1 rkl margariinin kanssa. Kuutioi kinkku.

Lisää sipulit, paprikat ja kinkku pohjan päälle. Mausta kuivatulla persiljalla ja pippurirouheella.
Kaada päälle kaurakerma, johon on sekoitettu vehnäjauhot.

Paista piirakkaa foliolla peitettynä vielä n.40 minuuttia.

Piirakasta tuli yllättävän hyvä! Kaurakerma ei maistunut laisinkaan ja juuston puuttumista ei edes huomannut. Suosittelen

1 kommentti:

  1. Tämä menee kokeiluun. Sunnuntaina tulossa vieraaksi muna- ja maitoallergikko.

    VastaaPoista