lauantai 30. lokakuuta 2010

Voileipäkakku

Helppo voileipäkakku


16 paahtoleipä viipaletta (esim.Vaasan iso vehnä paahtoleipä)
voimakasta lihalientä
2-3 dl kuohukermaa
½ tuubia majoneesia
250g palvikinkkua
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
½ vihreä paprika
ruohosipulia
(oliiveja)

Tee voimakas lihaliemi (esimerkiksi lihaliemikuutiosta).
Leikkaa paahtoleivästä laidat pois. Laita 4 leipäviipaletta vierekkäin haluamaasi muotoon. Kostuta lihaliemellä pullasudin avulla. (Ei kovin märäksi, mutta muista kostuttaa laidat).

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen majoneesi.
Leikkaa kinkku ja paprikat kuutioiksi, hienonna ruohosipuli ja viipaloi oliivit.

Levitä kostutettujen leipä viipaleiden päälle kerros majoneesi-kerma-seosta. Ripottele päälle reilusti kinkkua ja ruohosipuli silppua. Lado päälle kerros leipää, kostuta, levitä päälle majoneesi-seosta, kinkkua ja paprikaa. Toista ensimmäinen kerros. Eli leipää, kostuta, majoneesi- seosta, kinkkua ja ruohosipulia. Laita päällimmäiseksi kerros leipää ja kostuta. Laita kakun päälle kelmu ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku: Levitä kakun päälle ja laidoille majoneesi- seosta. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Olen useasti myös koristellut kakun juhlia edeltävänä päivänä ja hyvin on säilynyt yön yli jääkaapissa. 

Voileipäkakusta tuli todella hyvän makuinen. Kakku ei ollut kuiva, eikä majoneesi maistunut liikaa.
Olisi pitänyt tehdä kakusta vaan puolet suurempi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti