perjantai 29. lokakuuta 2010

Marsipaanikakku

Valkoisella marsipaanilla kuorrutettu täytekakku




Kuohkean kakkupohjan ohje:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl         leivinjauhetta




Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Kakun kostutin (1 1/4 dl) maidolla, johon sekoitin n.2 tl sokeria.
Väleihin laitoin haarukalla soseutettua mansikkaa + sokeria (enin neste valutettiin pois), kermavaahtoa + liivatetta (ohjeen mukaan) ja suklaa lastuja. (Kuorimaveitsellä saa hyvin leikattua lastuja suklaalevyn laidasta).

Kakun kokosin pinnalta hieman pyöreäksi. Eli laitoin kakun keskelle enemmän täytettä ja pyöristin vähän ylä- reunoja. Näin saatiin kakulle pyöreämpi muoto, joka ei tosin erotu päältä otetussa kuvassa kovin paljoa.
Kakun päälle on kaulittu valkoinen marsipaani ja kukat on tehty samasta marsipaanista. (Yksi marsipaanipötky riitti sekä kukkiin, että kakun päälliseen.
Kakku on koristeltu tomusokeri-vesi-seoksella ja tomusokerilla.





Marsipaanin kaulitsin  tomusokeroidulla pöydällä ja nostin kaulimen avulla kakun päälle. 
Kukat on tehty marsipaanimuotilla. Muotti- paketin takana on selkeät ohjeet. Kukkien teko ei kuitenkaan ole niin helppoa miltä vaikuttaa, vaan harjoitusta vielä tarvitaan.

-> Kakku tehtiin ja koristeltiin juhlia edellisenä päivänä. Yleensä jätän koristelun juhlapäivän aamuun.
Liivate oli kivasti jähmettänyt kakkua ja pinnalla oleva marsipaani ei ollut kostunut. Kakku oli juuri sopivan kostea ja itse soseutetut mansikat antoivat valmis hilloa raikkaamman maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti