lauantai 30. lokakuuta 2010

Muffinssit

Kreemi kuorrutetut suklaamuffinssit


Muffinssi taikina:

200g voita/ leivonta margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g suklaata
2 dl maitoa

Sekoita (mikrossa pehmennetty) voi ja sokeri vatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää voi-sokeri seokseen.
Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
Lisää viimeisenä maito.
Jaa isoihin amerikanmuffini vuokiin ja paista 225`c uunin keskitasolla n.15min.

Sokerikreemi:

125 g leivonta margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
(karamelliväriä)

Sekoita (mikrossa pehmennetty) margariini ja vaniljasokeri sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi (+ karamelliväri) ja vatkaa edelleen. Pursota/ levitä kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle.

Halutessasi voit käyttää mansikka- tai kaakaotomusokeria.
Itse jaoin kreemin kahteen osaan. Puolet värjäsin sinisellä jauhe- karamellivärillä ja puolet punaisella neste- karamellivärillä. Eli kaikki värit käy.

Muffinsseista tuli todella herkullisia. Suklaarouhe paloista osa oli kivasti sulamattomina muffinsseiden sisällä ja kreemi antoi yllättävän hyvän maun munffinsseihin.

2 kommenttia:

  1. Nam, näitä muffineja tulen vielä kokeilemaan jossain vaiheessa. Herkkua!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä kokeilla :)

    Nämä säilyy jääkaapissa hyvinä useammankin päivän, jos vaikka tekee isomman satsin kerralla.

    VastaaPoista