maanantai 8. toukokuuta 2017

Täytetyt patongit

                                      Täytetyt patongit





8 patonkia

8 dl vettä
2 ps kuivahiivaa (tai 1 pkt tuorehiivaa)
1 tl sokeria
2 tl suolaa
20 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

  täyte vaihtoehto 1:
emmental juustoraastetta
1pkt pekonia suikaloituna ja paistettuna
oliiveja viipaloituna

  täyte vaihtoehto 2:
emmental juustoraastetta
kurkkusalaattia
oliiveja viipaloituna

  täyte vaihtoehto 3:
emmental juustoraastetta sisälle ja pinnalle

Sekoita kuivahiiva puoleen vehnäjauhoista
ja lisää 37 asteinen vesi.
Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.
Lisää sokeri, suola ja loput jauhot. Vaivaa hyvin. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa tasaiseksi.

Kohota taikinaa, kunnes se on kooltaan noin kaksinkertainen.
Jaa kahdeksaan osaan. Kauli pitkiksi suorakulmioiksi. Täytä ja kääri patongeiksi. Laita pellille liinan alle kohoamaan.
Paista 225 asteessa n. 20 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti