sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Munkit

                             Vappumunkit (munattomat)







200 g voita
5 dl maitoa
1 pkt ( 50 g) hiivaa
2 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja alusta taikinaa. Lisää loppuvaiheessa voisula ja sen jälkeen loput jauhot. Vaivaa taikinaa tarttumattomaksi.

Peitä taikina liinalla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo munkeiksi: Pyörittele taikinasta pyöreitä munkkeja. Jos haluat rinkelimunkkeja tee sormella reikä keskelle ja muotoile sopivaksi. Kohota liinan alla. 

Paista öljyssä.
Laita öljy kiehumaan paksupohjaiseen kattilaan. Kun öljy on sopivan kuumaa (180 asteista) paista munkit kerran kääntäen kauniinruskeiksi. 
Valuta talouspaperin päällä ja sokeroi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti