keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Maksapasteija-kinkku voileipäkakku

Maksapasteija-kinkku voileipäkakku




16 paahtoleipä viipaletta (esim.Vaasan iso vehnä paahtoleipä) 
2-3 dl lihalientä

2 dl kuohukermaa  
1 dl majoneesia
250g palvikinkkua  
1 paprika                
ruohosipulia         
3-4 kananmunaa     
1 pkt maksapasteijaa
suola-/herkkukurkkua
tomaattia
oliiveja
viinirypäleitä

Tee lihaliemi (esimerkiksi lihaliemikuutiosta tai lihafondista).
Leikkaa paahtoleivästä laidat pois. Laita 4 leipäviipaletta vierekkäin haluamaasi muotoon. Kostuta lihaliemellä pullasudin avulla. Vaahdota kerma ja lisää siihen majoneesi.

1. välin täyte:
- majoneesi-kerma-seosta
- palvikinkkua kuutioituna
- paprikaa kuutioituna
- ruohosipulia hienonnettuna


2. välin täyte
- maksapasteijaa
- herkku- / tai suolakurkkua pieninä kuutioina (voi myös käyttää kurkkusalaattia)
- 2 kananmunaa viipaleina
Sekoita maksapasteija ja suolakurkku keskenään. Jos tuntuu liian paksulta tahnalta, niin lisää sekaan hieman suolakurkun lientä tai majoneesi-kerma- seosta. Näin saat notkeampaa. Laita kananmuna viipaleet täytteen päälle.

3. väli
- täytä kuten ensimmäinen väli

Laita päällimmäiseksi kerros leipää ja kostuta. Levitä kakun päälle ja laidoille majoneesi-kerma- seosta. Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Kakku säilyy hyvin yön yli jääkaapissa kuvun alla.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti