Maksapasteija-kinkku voileipäkakku
16 paahtoleipä viipaletta (esim.Vaasan iso vehnä paahtoleipä)
2-3 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl majoneesia
250g palvikinkkua
1 paprika
ruohosipulia
3-4 kananmunaa
1 pkt maksapasteijaa
suola-/herkkukurkkua
tomaattia
oliiveja
viinirypäleitä
Tee lihaliemi (esimerkiksi lihaliemikuutiosta tai lihafondista).
Leikkaa paahtoleivästä laidat pois. Laita 4 leipäviipaletta vierekkäin haluamaasi muotoon. Kostuta lihaliemellä pullasudin avulla. Vaahdota kerma ja lisää siihen majoneesi.
1. välin täyte:
- majoneesi-kerma-seosta
- palvikinkkua kuutioituna
- paprikaa kuutioituna
- ruohosipulia hienonnettuna
2. välin täyte
- maksapasteijaa
- herkku- / tai suolakurkkua pieninä kuutioina (voi myös käyttää kurkkusalaattia)
- 2 kananmunaa viipaleina
Sekoita maksapasteija ja suolakurkku keskenään. Jos tuntuu liian paksulta tahnalta, niin lisää sekaan hieman suolakurkun lientä tai majoneesi-kerma- seosta. Näin saat notkeampaa. Laita kananmuna viipaleet täytteen päälle.
3. väli
- täytä kuten ensimmäinen väli
Laita päällimmäiseksi kerros leipää ja kostuta. Levitä kakun päälle ja laidoille majoneesi-kerma- seosta. Koristele kakku haluamallasi tavalla.- majoneesi-kerma-seosta
- palvikinkkua kuutioituna
- paprikaa kuutioituna
- ruohosipulia hienonnettuna
2. välin täyte
- maksapasteijaa
- herkku- / tai suolakurkkua pieninä kuutioina (voi myös käyttää kurkkusalaattia)
- 2 kananmunaa viipaleina
Sekoita maksapasteija ja suolakurkku keskenään. Jos tuntuu liian paksulta tahnalta, niin lisää sekaan hieman suolakurkun lientä tai majoneesi-kerma- seosta. Näin saat notkeampaa. Laita kananmuna viipaleet täytteen päälle.
3. väli
- täytä kuten ensimmäinen väli
Kakku säilyy hyvin yön yli jääkaapissa kuvun alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti