perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kinkku voileipäkakku

                  Kinkku voileipäkakku (munaton)







2 pkt Vaasan paahtoleipää 
3-4 dl lihalientä
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa 
200g ruohosipuli tuorejuustoa 
300g palvikinkkua
150g ohuen ohut naudanpaisti leikkelettä
punainen paprika
keltainen paprika
kurkkua
jääsalaattia
viinirypäleitä


Valmista lihaliemi (esimerkiksi lihaliemikuutiosta tai lihafondista).
Leikkaa paahtoleivästä laidat pois. Laita 8 leipäviipaletta vierekkäin tarjoilualustalle. Kostuta lihaliemellä pullasudin avulla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoite puoleen kermasta ruhosipuli tuorejuusto ja puoleen maustamaton tuorejuusto. Kerma-ruohosipulituorejuusto seos levitetään kakun välikerroksiin ja kerma-maustamaton tuorejuusto seos tulee kakun pinnalle, laidoille ja pursotukseen (mikäli haluaa).
Leikkaa kinkku kuutioiksi ja hienonna paprikat.

Levitä kostutettujen leipä viipaleiden päälle kerros kerma-ruohosipulituorejuusto seosta. Ripottele päälle kinkkua ja paprikaa. Lado päälle toinen kerros leipää, kostuta ja täytä kinkulla sekä paprikalla. Toista näin myös seuraava kerros.  Laita päällimmäiseksi kerros leipää ja kostuta. Levitä kakun päälle ja laidoille kerma- maustamaton tuorejuusto seosta. Koristele kakku jääsalaatin lehdillä, palvikinkku ja naudanpaistileike rullilla, kurkku koristeilla sekä viinirypäleillä. Kurkusta saa kauniita koristeita painettavilla muoteilla.




Kakun voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Säilyy hyvin yön yli jääkaapissa kuvun alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti