lauantai 29. huhtikuuta 2017

Barbi täytekakku

                       Barbi täytekakku (munaton)










Pohja:

4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
½ dl Flora Culinessea tai 50g voita sulatettuna
2 dl maustamatonta vichyä 
½ dl omena pilttiä tai omena sosetta

Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri. Lisää rasva, vichy ja omenasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. (Mielellään irtopohja vuoka).
Paista 200C asteessa n. 30 minuuttia.

Leikkaa kakku 3:een osaan. 
Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun, pyöreään kulhoon.
Kostuta kakkupohjat maidolla. Kakkupohjia saa kostuttaa melko reippaasti, enemmän mitä kananmunalla leivottua kakkua.
Laita kakun väleihin mansikkahilloa, kermavaahtoa ja rouhittua suklaata.
Anna kakun vetäytyä kulhossa, jääkaapissa yön yli.


Kumoa kakku. Suojaa Barbin jalat tuorekelmulla ja laita Barbi kakun keskelle. 
Pursota kakku kauniiksi "mekoksi".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti