torstai 4. marraskuuta 2010

Puolukkasämpylät

Puolukkasämpylät



n. 24 sämpylää
1 dl pellavansiemeniä tai auringonkukan siemeniä
5 dl maitoa (tai vettä)
50 g tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria (tai siirappia)
4 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 dl puolukoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää. Lisää suola, sokeri tai siirappi, siemenet ja ruisjauho. Alusta vehnäjauhot niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta sämpylöitä. Pane sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Mikäli haluat sämpylöihin pehmeän kuoren, peitä sämpylät liinalla paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti