torstai 4. marraskuuta 2010

Kuorrutettu suklaakakku

Kuorrutettu suklaakakku



Kakkupohja:

150g margariinia
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-muna- seokseen.
Levitä taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Täyte ja kuorrutus:
250g margariinia
4.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
200g suklaata

Pehmennä margariinia hiukan mikrossa. Lisää tomusokeri pienissä erissä tehosekoittimella voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu suklaa*. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

*Sulata suklaa esim. vesihauteessa: Vettä hiljalleen kiehumaan kattilaan. Toinen hieman pienempi kattila päälle, johon tulee suklaa palat. Anna suklaan hiljalleen sulaa ja sekoittele välillä.

Leikkaa kakku 2:een osaan. Levitä kakun väliin 1/3 täytteestä ja loput kakun päälle sekä laidoille. Koristele haluamallasi tavalla.

Kakku kannattaa tehdä ja täyttää edellisenä päivänä. Maku vain paranee jääkaapissa. Todella herkullinen ja kivaa vaihtelua perinteiselle täytekakulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti