Kuorrutettu suklaakakku
Kakkupohja:
150g margariinia
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-muna- seokseen.
Levitä taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Täyte ja kuorrutus:
250g margariinia
4.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
200g suklaata
Pehmennä margariinia hiukan mikrossa. Lisää tomusokeri pienissä erissä tehosekoittimella voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu suklaa*. Sekoita tasaiseksi massaksi.
*Sulata suklaa esim. vesihauteessa: Vettä hiljalleen kiehumaan kattilaan. Toinen hieman pienempi kattila päälle, johon tulee suklaa palat. Anna suklaan hiljalleen sulaa ja sekoittele välillä.
Leikkaa kakku 2:een osaan. Levitä kakun väliin 1/3 täytteestä ja loput kakun päälle sekä laidoille. Koristele haluamallasi tavalla.
Kakku kannattaa tehdä ja täyttää edellisenä päivänä. Maku vain paranee jääkaapissa. Todella herkullinen ja kivaa vaihtelua perinteiselle täytekakulle.
Kakku kannattaa tehdä ja täyttää edellisenä päivänä. Maku vain paranee jääkaapissa. Todella herkullinen ja kivaa vaihtelua perinteiselle täytekakulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti