Kreemi kuorrutetut suklaamuffinssit
Muffinssi taikina:
200g voita/ leivonta margariinia
2½ dl sokeria3 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g suklaata
2 dl maitoa
Sekoita (mikrossa pehmennetty) voi ja sokeri vatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää voi-sokeri seokseen.
Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
Lisää viimeisenä maito.
Jaa isoihin amerikanmuffini vuokiin ja paista 225`c uunin keskitasolla n.15min.
Sokerikreemi:
125 g leivonta margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
(karamelliväriä)
Sekoita (mikrossa pehmennetty) margariini ja vaniljasokeri sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi (+ karamelliväri) ja vatkaa edelleen. Pursota/ levitä kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle.
Halutessasi voit käyttää mansikka- tai kaakaotomusokeria.
Itse jaoin kreemin kahteen osaan. Puolet värjäsin sinisellä jauhe- karamellivärillä ja puolet punaisella neste- karamellivärillä. Eli kaikki värit käy.
Muffinsseista tuli todella herkullisia. Suklaarouhe paloista osa oli kivasti sulamattomina muffinsseiden sisällä ja kreemi antoi yllättävän hyvän maun munffinsseihin.
Nam, näitä muffineja tulen vielä kokeilemaan jossain vaiheessa. Herkkua!
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaNämä säilyy jääkaapissa hyvinä useammankin päivän, jos vaikka tekee isomman satsin kerralla.